2011. március 26., szombat

6 JÓL BEVÁLT TIPP AZ ÉHSÉG ELLEN


Fogyókúrázni kezdtél, de nehezen bírod az éhséget? Alig etted meg az ebédet, máris nassolnivaló után kutatsz, mert korog a gyomrod? Győzd le az éhséget a Wellnesscafe jól bevált tippjei segítségével!

Munkába menet elmajszolsz pár péksüteményt, ebéd előtt előkerül egy ínycsiklandozó tortaszelet, délután pedig még elropogtatsz egy kis chipset... ismerős a helyzet? Akkor ne csodálkozz, ha magadra szedsz néhány plusz kilót! Ha sehogy nem tudod legyőzni az állandó éhségérzetet, próbáld ki éhségűző tippjeinket!

1. Aludj sokat!
Hitted volna, hogy az alvás segít a fogyókúrában? Pedig így van – több kutatás bebizonyította, hogy azok az emberek, akik csak napi négy-öt órát alszanak, gyakrabban lesznek éhesek, mert a szervezet kevesebb leptint termel, amely normál esetben szabályozza a testsúlyt és az étvágyat. Ha fogyni akarsz, naponta legalább nyolc órát aludj!

2. Reggelizz!
Minden napot kezdj egy egészséges, de kiadós reggelivel: fogyassz gyümölcsöt, zöldséget, müzlit, teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret vagy zsírszegény turmixot! Ha kihagyod a nap első étkezését, az irodában vagy munkába menet olyan farkaséhség tör majd rád, amelynek nagyon nehezen tudsz majd ellenállni! Ha teheted, mindig ugyanakkor ebédelj és vacsorázz, a rendszertelen evés ugyanis tovább fokozza az étvágyat! A főétkezések közötti időben pedig fogyassz gyümölcsöket vagy nyers zöldségeket!

3. Fogyassz rost- és fehérjedús ételeket!
Ugye te is észrevetted már, hogy vannak olyan ételek, amelyekből csak pár falatot bírsz enni, és máris jóllakottnak érzed magad? Ilyenek például a fehérjedús élelmiszerek, amelyek hamar eltelítik a gyomrot – ezért érdemes fogyókúra idején a csirkemellet és a joghurtot is beiktatnod az étrendedbe. A rostban gazdag ételek, vagyis a zöldségek, a gyümölcsök és a teljes kiőrlésű gabonafélék után sem leszel azonnal éhes, ezeket a szervezeted ugyanis csak hosszabb idő alatt tudja megemészteni.

4. Igyál sok vizet!
Minél több vizet fogyasztasz, annál ritkábban érzed magad éhesnek! A víz, illetve a nagy víztartalmú gyümölcsök és zöldségek gyorsan eltelítik a gyomrot, és persze védenek a kiszáradástól is! Ha legközelebb két étkezés között rád tör az éhség, egyél egy kis salátát, majd igyál egy nagy pohár ásványvizet vagy gyógyteát!

5. Édes ízek helyett édes illatok!
Te is azok közé tartozol, akik képtelenek ellenállni a süteményeknek, a csokoládénak és a cukorkáknak? Itass át egy zsebkendőt vaníliás illóolajjal, és mindig legyen nálad - ha legközelebb rád tör az édesség utáni vágy, csak szagolgasd pár percig! Az édes illatok olyan jeleket küldenek az agyba, amelyek teltségérzetet váltanak ki, ezért kevésbé kívánod majd a nassolnivalókat!

6. Egyél lassan!
Ne habzsold az ételt, hanem alaposan rágj meg minden egyes falatot! Az agyadnak ugyanis idő kell, hogy feldolgozza a gyomrod által küldött „tele vagyok” üzenetet. Így ha gyorsan magadba tömöd az ebédedet, könnyen túleheted magad. Ez pedig nemcsak a fogyókúrádnak tesz rosszat, de rosszulléttel, puffadással és hányingerrel is járhat! Figyelj arra, hogy az ebéd és a vacsora mindig tartson legalább tizenöt-húsz percig!


Forrás:
http://www.wellnesscafe.hu/dieta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

EZEN A NAPON

.

.
.









88




.

.
.