2011. május 18., szerda

AZ EPERRŐL










Az eperről


Méregtelenítő, fiatalító, vértisztító csodaszer - Ismerd meg jobban az epret!

Végre itt az eperszezon, melyet nemcsak a gyümölcs isteni íze miatt érdemes kihasználni, hanem azért is, mert az eper kiváló méregtelenítő, fiatalító és vértisztító hatással bír.

Az eper valódi csodaszer, mely segít megőrizni az egészségedet és a szépségedet is. Több száz évvel ezelőtt elsősorban gyógynövényként tartották számon, és csak a 14. századtól lett a gasztronómiában is kedvelt gyümölcs.

Az ízletes, piros eper rengeteg antioxidánst tartalmaz, rendszeres fogyasztásával csökkentheted a szervezetedben lévő káros, többek között az öregedésért is felelős szabadgyökök számát. C-vitamin is van a gyümölcsben bőven: több, mint a narancsban vagy a citromban. E-vitamint és bőséggel tartalmaz, ami a C-vitaminnal együtt kiváló vértisztító hatást kölcsönöz a gyümölcsnek. Az eper ezenkívül tele van B2-, B5-, B6- és K-vitaminnal is, melyek erősítik az immunrendszert.

Rákmegelőző élelmiszerként is számon tartják

További jótékony hatása, hogy csökkenti a szívbetegségek, a kötőszöveti gyulladások, az agyérelmeszedés és a rák kialakulásának kockázatát. Magas rost- és víztartalma miatt hamar eltelíti a gyomrot, vagyis gyorsan és hosszú időre csökkenti az étvágyat, ami miatt diétákhoz is kiváló.

A tavaszi méregtelenítésekhez szinte kötelező, mivel különleges sóoldó tulajdonságának köszönhetően beindítja a szervezet természetes méregtelenítő mechanizmusát. Frissen nagyszerű fiatalító arcpakolásként is használhatod, mivel hatóanyagai erősítik a bőr kötőszöveteit, ezáltal kisimítják a ráncokat. Az eper nagyon hamar, már néhány napon belül megromlik, ezért turmixolva krémként, vagy szemenként is érdemes belőle több adaggal lefagyasztani, így az eper jótékony hatását szezonon kívül is élvezheted.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

EZEN A NAPON

.

.
.









88




.

.
.