2011. január 29., szombat

6 félreérthetetlen jele annak, hogy hamarosan el fog hagyni valaki más miatt


.
Az a férfi, aki belekeveredik egy mellékszálon futó párkapcsolatba, könnyen át is libbenhet egy másik nő oldalára, miközben minket szépen, lassan elhagy.

 Mi már csak akkor eszmélünk, amikor bizonyosságot szereztünk, de ekkor már késő.

 Jobb lenne mielőbb észrevenni a jeleket. Ehhez azonban kicsit bele kell tudnunk látni a férfiak agyába, hogyan is működnek, amikor félrelépnek, és a félrelépésből valami komolyabb is kikerekedhet.

Előkerül a függetlenség fogalma nála, ami akár az is lehet, hogy kicsit szeretné szüneteltetni a kapcsolatot. Csak úgy szabadon ellenni. Ezt megelőzően azonban nagyon kedves hozzánk, mind érzelmileg, még az ágyban is egészen jónak mondható. Ezt a jelet nagyon nehéz felismerni, hiszen egy folyamat része. De gyanakodhatunk, ha csak úgy a már megromlóban lévő párkapcsolatunkban a férfi elkezd pozitív jeleket mutatni minden ok nélkül. Mert mi nem tudhatjuk, mi is van a háttérben. Segíthet például a felismerésben, ha olyan dolgokat kezd el csinálni, amit addig mi vele még sosem éltünk meg. Igazi újításnak gondolhatnánk. De sajnos nem biztos, hogy egyik percről a másikra, csak úgy magától elkezd úgy viselkedni partnerünk, ahogy az nekünk tényleg kívánatos lenne. Ezt valaki kiváltotta belőle, és ezeket az élményeket valaki más oldalán nagy valószínűséggel meg is élte.

Új tanulmányok azt mutatják, hogy a férfiak az elvárásoknak sokkal nehezebben tudnak megfelelni, mint a nők. Ennek a fő oka az lehet, hogy a férfiak szűkebb szociális hálóval rendelkeznek, mint a nők. Barátok, ismerősök, stb. A nők könnyebben és több embert tudnak maguk köré vonzani, mint a férfiak. Ezért lehetséges, hogy a férfiak nehézségek esetén nem tudják kivel megbeszélni problémáikat, és mivel kevés ember van körülöttük, kevesektől tudnak tanácsokat kérni.

Ezért lehetséges, hogy sok férfi figyelemelterelést alkalmaz. Biológiailag ez nem is akkora butaság. A szex hormonok teljesen elárasztják a férfiak testét, ami felszabadítja őket az elvárások okozta nyomás alól. Nagy terhek mellett szoktak például a férfiak elkezdeni sportolni is, ami szintén elterelés. És a sportolás sajnos ebben az értelemben nem az alakformálásról szól. A legtöbb esetben már korábban voltak ügyek, melyek megrontották a párkapcsolatot. Ez elég lehet, hogy a férfi próbálkozni kezdjen valaki más oldalán. A korábbi hibákból a férfiak csak jóval több idő után képesek tanulni, mint a nők. Felismerni azokat pedig csak akkor tudják, ha a kapcsolat véget ér. Teljes szétválásra van szükség ahhoz, hogy egy férfi megértse, értékelni tudja, mit veszített el. A nagy teher, boldogtalanság a férfiakat arra sarkallja, hogy ne az adott kapcsolatban oldják meg a problémákat, hanem belekezdjenek egy újba, tiszta lappal. Mert az a legkönnyebb.

Tipikus jele lehet, ha párunk szeretne elhagyni minket, amikor azt halljuk : „Én még nem vagyok készen egy tartós párkapcsolatra.” „És minden úgy jó, ahogyan most van.”

Mi is áll emögött a fázis mögött valójában?

Kötelezettségek nélküli párkapcsolat!

Ez pedig azt jelenti, hogy hiába éltünk vele együtt eddig úgy, mint egy normális párkapcsolatban szoktak az emberek, ettől kezdve megengedett, hogy külön programokat szervezzen akár abban a lakásban is, ahol élünk. Felhozhatja a barátait, és hát később sajnos akár egy barátnőt is. Tulajdonképpen olyan lesz az elkövetkező életünk, mintha albérlőtársakként élnénk együtt.

Ebben egyébként benne van a lehetősége számunkra is, hogy párt találjunk. Csak, hogy ezt a nők nagyon későn ismerik fel. Szemmel láthatóan párunk elkezd közeledni felénk, és rengeteg gondolatát megosztaná velünk. Olyan dolgokról szeretne beszélgetni, melyekről addig még soha.

Gyanakodhatunk, hogy valami nincsen rendben.

Miért?

Mert ez nem mást jelent, mint, hogy párkapcsolatunkat tudat alatt átformálja egy jó baráti viszonnyá. Olyanok leszünk észrevétlenül, mint a legjobb barátja.

És mire mi észbe kapunk, már ott lesznek a témák is, melyek könnyen szólhatnak arról, kivel ismerkedett meg.

Barátság, testvéri bizalom, egyik sem fér bele egy normális párkapcsolatba, különösen, ha eddig partnerünktől ilyet nem láttunk. Pszichológiai értelemben ez egy menekülés.

Szüksége van a férfinak egy párkapcsolatra, de titokban ő ezt már nem velünk képzeli el, mert sok a sérelem, nehéz begyógyítani a sebeket. Ugyanakkor fél egy új párkapcsolattól is.

Jó lenne még velünk maradnia, de tudat alatt tudja, hogy nem működik.

De ha mi rájövünk, akkor biztos véget ér a párkapcsolat.

Szóval újat is keresne, a régit is megtartaná, mert oda mindig van visszaút. Ez nem normális és nem is egy bátor lépés, de a férfiak mégis sokszor választják ezt a lehetőséget.

Amint gyanakodni kezdünk, hogy lehet valaki más is mellettünk partnerünk oldalán, mihamarabb igyekezzünk kész tények elé állítani.

Magunknak pedig ne féljünk bevallani, hogy bizony itt a vége.

Amikor egy férfi ezt egyetlen egyszer is megteszi, az azt jelenti, hogy már nem akar ebben a párkapcsolatban élni, de addig még ellenne velünk, amíg ki nem derül, hogy az új nő tökéletesen megfelelő számára.

 Ezt a fázist egyébként szinte minden nő felismeri, csak nem akar tudomást venni róla, és abban reménykedik, hogy majd egyszer jobb lesz.

 Nem lesz!                                                                                                        forrás                                 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

EZEN A NAPON

.

.
.

88
.

.
.