2010. december 26., vasárnap


Csodaszer az influenza ellen


A C-vitamin valóban csodaszer: egyedül segít megelőzni vagy gyógyítani az influenzát és a náthát is.
A tél legijesztőbb betegsége az influenza: nem csupán azért, mert kellemetlen tünetekkel járó, hosszan tartó, rengeteg türelmet és időt igénylő betegség, amelyről sosem tudhatod, mikor csap le rád. Még fontosabb veszélye a lehetséges szövődményeiben rejlik. Éppen ezért fontos egész évben, de a téli, járványos időszakokban különösen a megelőzés. Mivel vírusos, tehát gyakorlatilag gyógyíthatatlan betegségről van szó, a betegség megszerzése után csupán a tünetek enyhítésére és a pihenésre fektethetsz hangsúlyt. Így aztán a legtöbbet akkor teszed magadért, ha jó előre megpróbálsz minden lehetséges trükköt bevetni annak érdekében, hogy megvédd magad az influenzától. Ennek egyik legfontosabb módja az immunrendszer, a szervezet természetes védekező képességének erősítése, aminek legkedvesebb barátja, leghűségesebb segítője a C-vitamin.
Fehérvérsejtek
A C-vitamin hiánya csökkenti a szervezet ellenálló-képességét, mely így befogadóbb lesz a fertőzésekkel szemben. Ez az a vitamin, amelynek hatásait a legtöbb kutatás vizsgálta és vizsgálja. Egyre valószínűbb tehát, hogy a C-vitamin növeli a fehérvérsejtek számát, és fokozza hatékonyságukat. A fehérvérsejtek ugyanis az immunrendszer sejtjei: segítenek megkülönböztetni a szervezet saját anyagait az idegen anyagoktól, így lehetnek képesek a vírusok kiirtására. Megelőzésre, általános erősítésre az egészséges szervezetnek elég lehet a napi 2-300 milligramm is, a dohányosoknak, terhes nőknek, műtétből lábadozóknak, depressziósoknak vagy tartós stressz, gyógyszeres kezelés alatt állóknak azonban ennél jóval nagyobb mennyiségre van szükségük. Az 50 év felettiek és a sportolók szervezete szintén az átlagtól magasabb C-vitamin-igényű.
Antioxidánsok
A C-vitamin vízben oldódó antioxidánsként segít a szervezetnek a szabad gyökök, illetve a sejt- és szövetkárosító hatásaik elleni küzdelemben. Véd az oxidációs folyamatoktól is, nemcsak a rákos sejtek kialakulása elleni küzdelmet, de az immunrendszert is támogatva.
C-vitamin fertőzés után is, sőt!
Egyre több kísérlet és kutatás bizonyítja, hogy az influenza és a nátha – olykor nagyon hasonló – tüneteit csökkenti az emelt dózisú C-vitamin-bevitel. A fertőzések hatására kialakult hiányállapotok felszámolásával a C-vitamin segíti azon ellenanyagok, az úgynevezett interferonok képződését, amelyeket a szervezet a vírusok leküzdésére termel. Az influenzás betegeknél gyakran használt láz- és fájdalomcsillapítók is blokkolják a C-vitamin teljes felszívódását – ez újabb indok a nagyobb mennyiség alkalmazására. Egyes kísérletek megállapították, hogy a C-vitamin jelentősen lerövidíti a betegségek időtartamát is. Ilyenkor érdemes 500 és 1000 milligrammot fogyasztani naponta – ezzel kiegészítve a pihenéssel és magas folyadékbevitellel, valamint lázcsillapítással végzett kúrát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

EZEN A NAPON

.

.
.









88




.

.
.